Anadolu Efes Fabrikalarında Elimko Klasiği...
22 HAZ 2011

Anadolu Efes Fabrikalarında Elimko Klasiği...

Türkiye ‘de önde gelen ve Avrupa’da 5.sırada yer alan Bira sektörünün lider ismi Efes Pilsen 1969 yılında faaliyetlerine Türkiye’de iki bira fabrikası ile başlamış, bugün itibariyle 5 ülkede toplam 15 bira fabrikası, 6 malt fabrikası, 1 şerbetçiotu üretim tesisi ile bölgesinin önde gelen bira üreticilerinden birisi haline gelmiştir.

 

İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Konya ve Afyon fabrikalarında Elimko’nun çok çeşitli sistem ve cihazlarını tüm sahası içinde güvenle kullanmaya devam ediyor. Malt üretim, fermantasyon ve şişeleme ünitelerinde Elimko kalitesi, teknik desteği, gücü ve deneyimi ile bu çarkın dönmesinde sürekliğini son derece titiz duyarlılığı ile sağlıyor.

Elimko gıda sektörünün her alında olduğu gibi Bira içinde çözüm ve çözümler üretmeye devam ediyor.

90’lı yıllarda İzmir fabrikası fermantasyon tankları ölçü ve kontrolü sisteminde 27 adet tankta yapığı çalışma hala gündemde olup, o tarihlerde kurulan bu sistemle Türk mühendis ve teknisyeninin başarısı ile tarihteki yerini büyük bir gururla almıştır.

Devam eden yıllarda bu başarısını sürdüren Elimko Bira’nın oluşumunda Arpa’nın çiğlendirilip, kurutulmasında, fermantasyonundan şerbetçiotuna kadar ve kontrolü yapılıp şişelenmesine  her aşamada bizzat teknolojisi ve enstrumanları ile yer almış ve yer almaya devam etmektedir

Konya ve Afyon malt üretim, Ankara şişeleme fabrikalarında  kontol cihazları, termokupl ve rezistans termometreleri, elektronik tip çevricileri, devir, zaman ölçüm cihazları, sıcaklık –nem transmitterleri, datalogger, sisteme göre özel cihaz, kablo ve  pc programları ile bu üretim içinde ki haklı yerini hala sürdürüyor.

Günümüzde de Efes ile ilişkileri  büyük bir tutarlılıkla sürdüren Elimko bu ekonomik paylaşımdan duyduğu hazzı her zaman dile getirmektedir.