Marmaray Projesine Elimko Desteği
22 HAZ 2011

Marmaray Projesine Elimko Desteği

Dünyadaki en önemli projelerden biri olan Marmaray Projesi, İstanbul'un kentsel yaşantısını sağlıklı olarak sürdürebilmesi, kentlilere çağdaş bir kent yaşamı ve kentsel ulaşım imkânları sunabilmesi için gerçekleştirilen önemli bir projedir.
Marmaray Projesi Boğaz Tüp Geçiş, Tüneller ve İstasyonları İçin Kullanılan Beton ve Bileşen Malzemelerinin İncelenmesi için gerekli olan sıcaklık ölçü ve kayıt testleri  İTÜ Mühendislik fakültesi marmaray projesi laboratuarında yapılmaktadır.Bu testlerde betonlara uygulanan basınç ve sıcaklık faktörleri incelenmekte buna göre de malzemenin kalitesi ve dayanıklılığı belirlenmektedir.

Ölçümlerin hayati önem taşıdığı bu çalışmada E-PR-150 kağıtsız kayıt  ve alarm sistemimiz ve ELİMKO  termokuplları ile gerçekleştirilmiştir.

 

BU İŞİN PARDONU YOK...!

Tüp geçit projesi için yapılan ve hataya yer olmayan beton testlerinde beton, mukavemetini çok hızlı almamalı ve hidratasyon ısısı düşük olmalıdır. Bu testlerde kullanılan ELİMKO sıcaklık takip sistemi firmamızın güvenirliliğinin ispatıdır. Ulaştırma bakanlığının en büyük projelerinden olan bu projeye sıcaklık kayıt sistemimiz ile hizmet etmek ELİMKO ailesi için büyük bir övünç kaynağıdır.