ELİMKO BANT KANTARLARI DOZAJ BANTLARI
16 NİS 2014

ELİMKO BANT KANTARLARI DOZAJ BANTLARI

Elimko Bant Kantarları – Dozaj Bantları ve diğer tartı sistemlerimiz, dünyanın bir çok ülkesinde güvenle kullanılmaktadır.

Elimko olarak ülkemiz içinde, ya da direkt ihraç ettiğimiz veya çeşitli müteahhit kuruluşlar aracılığı ile sattığımız tartı ekipmanlarımız ülkemiz dahil bir çok yabancı ülkede güvenle kullanılmaktadır.

Son periyodta İskenderun Yazıcı Demir Çelik fabrikası Jety Konveyor hattını besleyen 2 adet 2.000 ton/saat kapasiteli, kömür dozaj bantları ayrıca 3 adet  4.000 ton/saat kapasiteli bant kantarları verilmiştir.

İskenderun limanında kömür yüklemesinde kullanılacak olan 2000 ton/saat kapasiteli özel imalatımız olan (bant genişliği 2600mm) yüksek kapasiteli Kömür Dozaj Bantı üretimimiz, deneyimli mühendislerimiz ve donanımlı teknik ekibimiz tarafından Ankara fabrikamızda tamamlanarak Kasım ayı içinde teslim edilmiştir.

Yüksek kapasitedeki dozaj bandı üretimimiz, deneyim ve başarımızın göstergesidir.

Bu şekilde Yazıcı Demir Çelik limanda ki yükleme ve boşaltma işlemleri  Elimko dozaj bantları ve bant kantarlarını ile yapılmaktdır.

Bu fabrikamızın çok çeşitli ünitelerinde Elimko ürünleri ve mümessliklerimizin ürünleri güvenle kullanılmaktadır.

Çok uzun yıllardır çalışmış olduğumuz, ülkemizde ve yurt dışında Asfalt Tesisleri kuran Emak firmasına Almanya’ya kurdukları bir Asfalt Tesisinde kullanılmak üzere, 1 adet 100 ton/saat kapasiteli soğuk asfalt dozaj bantı verilmiştir.

Devamlı çalışmış olduğumuz bu firmamızın, İstanbul, Balıkesir, Bursa ve daha bir çok şehirler de belediyelere kurmuş olduğu asfalt tesislerinde Elimko komple otomatik kontrol sistemleri veya Elimko tartı ekipmanları kullanılmaktadır.

Nevşehir Çimento Fabrikası firmamıza, 3 klinker 1 kalker hatları için dozaj bantları siparişi vermiştir. En kısa süre içinde teslim edilmeye çalışılacaktır. Bilindiği gibi, Yibitaş firmasının sahibi olduğu Çimento fabrikalarını Brezilya’nın dev çimento gurubu Votorantim aldı. Yibitaş döneminde hizmet verdiğimiz Yozgat, Çorum, Nevşehir, Samsun, Ankara Hasanoğlan, Sivas gibi yerlerde güvenilir hizmetlerimize devam ediyoruz…

Kısa bir süre önce Limak gurubu içinde yer alan, Pınarhisar Çimento Fabrikasında, 11 adet dozaj bantları modernize edildi. Bu dozaj bantlarının elektronik üniteleri Profibus protokolü ile ABB sistemine bilgi aktarmaktadır.

Artık ülkemizde, Elimko tarafından üretilen bant kantarları, dozaj bantları, tartı ekipmanları dünyanın dört bir tarafına gitmektedir. Bir “marka” olarak, dış rakiplerimizle rekabet etmekteyiz. Ve açıkçası bugün bir çok dış firmadan önce, bazı yenilikleri biz getirmekteyiz. Rakiplerimiz bizden sonra başlamaktadırlar. Bu nedenle gururluyuz…

Her zaman “Güvenilir Çözüm Ortağınız” olmaya hazırız.