Türk Traktör Fabrikasında Elimko Kalitesi
22 HAZ 2011

Türk Traktör Fabrikasında Elimko Kalitesi

Türk sanayisin de otomotiv sektörü’nün ilk kurucu firması olan Türk Traktör Fabrikası parça imalattan, ısıl işlem fırınlarına, boyama ve montajdan, Ar-Ge ve test bölümlerine fabrika ısıtma sistemine kadar esnek üretim sahasının bir çok alanında  Elimko kalitesi ile termokupl, rezistans termometre, kontrol cihazı, data logger, özel pc programı, elektronik çevrici, basınç transmitteri, kablo ve yedek parçalarını son derece güvenle kullanmakta ve kullanmaya devam etmektedir.

1954 yılında kurulmasından itibaren kendini sürekli yenileyen ve geliştiren fabrika, ortakları Koç Holding A.Ş. ve dünyanın en büyük traktör ve zirai ekipman üreticilerinden CNH global NV ile yoluna devam etmektedir. New Holland  ve Case markalarıyla yıllık 35.000 adet traktör ve 25.000 motor üretmektedir. 1000 aşkın çalışanı ile Türk Traktör Fabrikası ürünlerinin Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin kullanımına sunmanın haklı gururunu yaşamaktadır.
Bu  kapasitesi göz önüne alındığında ÜRÜNLERİNİ ÜRÜNLERİMİZLE ÜRETENLER (3Ü) parolamızda, Türk Traktör Fabrikası ELİMKO için önemli bir yer teşkil etmektedir.

Özellikle Ar-Ge departmanında yaptığımız test ve kalibrasyon ünitesi çalışmamızda üretimden çıkan motorların kalitesi kontrol edilip onaylanmakta, Türk ve dünya piyasasına sunulmaktadır. Bu doğrultuda Türk Traktör kalitesini belirleyen Elimko’nun başarısı ve güvenilirliği ile adını bu sektöre altın harflerle yazdırmış,Türk mühendis ve teknik personeli’nin yeteneğini bir kez daha kanıtlamıştır.